ankieta online
Preferencje konsumentów odnośnie spożycia mięsa
Prosze podać płeć.
Kobieta
Mężczyzna
Proszę zaznaczyć Pana/i grupę wiekową.
Poniżej 20
20 - 30
31 - 40
41 - 50
51 - 60
Powyżej 60
Proszę zaznaczyć jakie jest Pana/i wykształcenie.
Podstawowe
Średnie
Wyższe
Zawodowe
Proszę podać Pana/i miesięczne wynagrodzenie netto.
1 001 zł - 1 500 zł
1 501 zł - 2 000 zł
2 001 zł - 3000 zł
3 001 zł - 5 000 zł
Powyżej 5000 zł
Proszę podać Pana/i miejsce zamieszkania.
Wieś
Miasto od 20 - 50 tys. mieszkańców
Miasto od 50 - 100 tys. mieszkańców
Miasto od 100 - 250 tys. mieszkańców
Miasto powyżej 250 tys mieszkańców
Czy spożywasz mięso i dlaczego?
Jak często spożywa Pan/i mięso?
Rzadziej niż raz w tygodniu
Raz w tygodniu
Parę razy w tygodniu
Codziennie
Proszę uszeregować w skali 1-4, jaki gatunek mięsa spożywa Pan/i najczęściej (4 - spożywane najrzadziej, 1 - spożywane najczęściej).
1
2
3
4
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Dziczyzna
Proszę uszeregować w sklai 1-4 , jaki gatunek mięsa uważa Pan/i za najsmaczniejsze (4 - najmniej smaczne, 1 - najsmaczniejsze).
1
2
3
4
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Dziczyzna
Gdzie najczęściej kupuje Pan/i mięso?
Sklep mięsny
Sklep osiedlowy
Supermarket
Hipermarket
Jak ocenia Pan/i dostępność poszczególnych gatunków mięsa w polskich sklepach?
Powszechnie dostępne
Średnio dostępne
Słabo dostępne
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Dziczyzna
Jaką ilość mięsa kupuje Pan/i podczas jednej wizyty w sklepie?
Do 0,5kg
0,5-1kg
1-2kg
Powyżej 2kg
W jakiej postaci najczęściej kupuje Pan/i mięso?
Luzem
Na tackach
W opakowaniu hermetycznie zamknietym
Mrożone
Jakie mięso kupuje Pan/i najczęściej?
Świeże
Przetworzone
Jakie znaczenie odgrywają dla Pana/i poszczególne aspekty przy zakupie mięsa?
Żadne
Niskie
Przeciętne
Duże
Cena
Kraj pochodzenia
Walory smakowe
Zawartośc tłuszczu
Gdzie Pana/Pani zdaniem można kupić mięso najlepszej jakości?
Sklepy mięsne
Osiedlowe sklepy
Supermarkety
Hipermarkety
Dlaczego spożywa Pan/Pani mięso? (można zaznaczyć więcej niż 1 odpowiedz)
Z przyzwyczajenia
Ze względu na smak
Ze względu na wiele możliwości jego przygotowania
Ze względu na dostępność
Zwiększone zapotrzebowanie na białko
Co sądzi Pan/Pani o znakach jakościowych umieszczanych na produktach mięsnych?
Wiem, że kupuję produkt o gwarantowanej wysokiej jakości
Nie sądzę, że produkty oznaczone mają wyższą jakość
Nie zwracam na to uwagi
Czy satysfakcjonują Panią/Pana, działania organów ds. zapewniania bezpieczeństwa produktów mięsnych?
Tak, zapewniają całkowite bezpieczeństwo produktów mięsnych
Tak, ale tylko w pewnym stopniu zapewniają bezpieczeństwo produktów mięsnych
Nie, nie zapewniają bezpieczeństwa produktów mięsnych
Czy zdarzyło się kiedyś Pani/Panu nabyć mięso niezadowalającej jakości?
Tak, wiele razy
Tak, ale niewiele razy
Nie, nigdy
Poniżej przedstawiono różne zagrożenia bezpieczeństwa produktów mięsnych. Proszę zaznaczyć jak ustosunkowuje się Pani/Pan do tych zagrożeń.
Bardzo się obawiam
Trochę się obawiam
Nie obawiam się
Zakażenia mikrobiologiczne
Metale ciężkie (np. Ołów, Rtęć)
Pozostałości weterynaryjnych produktów leczniczych
Dodatki do żywności
Czy przywiazuje Pan/i uwage do sposobu chowu zwierzat
Tak
Nie
Nie znam się
Czy wie Pan/i ze podczas intensywnego chowu zwierzeta podaje sie antybiotyki i hormony wzrostu ktore moga miec negatywny wplyw na nasze zdrowie.
Tak
Nie
Majac do wyboru mieso hodowane ekologicznie a hodowane metoda intensywna ktore by Pan/i wybrał.
Ekologiczne
Chów intensywny
Czy był by Pan/i sklonny zapłacic wiecej za mieso hodowane w sposob ekologiczny.
Tak
Nie
Majac do wyboru mieso chodowane na soi GMO oraz tej naturalnej czy bylby Pan/i w stanie zaplacic wyższa cene za produkt wolny od GMO?
Tak
Nie
Chętnie jadam produkty GMO
Czy zwraca Pan/i uwage na składniki odżywcze zawarte w spożywanym mięsie takie jak białko, tłuszcz, składniki mineralne, witaminy.
Tak
Nie
Preferuje Pan/i mieso o strukturze
Luźnej
Zwięzłej
O zawartości tłuszczu
Mniejszej
Większej
O barwie
Jaśniejszej
Ciemniejszej
Najczęstrzy sposób obróbki cieplnej która Pan/i stosuje.
Gotowanie
Pieczenie
Smażenie
Czy wie Pan/i ze nadmiar jak i niedobór bialka w diecie moze pogarszac stan naszego zdrowia?
Tak
Nie
Czy slyszal Pan/i o mięsie hodowanym w laboratorium bez udziału hodowli zwierząt?
Tak
Nie
Mając do wyboru mięso hodowane w sposób konwencjonalny oraz wychodowane w laboratoium (pozyskiwane bez uboju zwierząt) ktore by Pan/i wybral?
Mięso wyhodowane w sposób konwencjonalny
Mięso wyhodowane w laboratorium
Czy zamienilby Pan/i mięso na zródło białka z insektów w postaci gotowego produktu gdyby bylo tańsze zdrowsze oraz wyhodowane w sposób bardziej ekologiczny dla środowiska?
Tak
Nie
Miałbym/Miałabym obawy
Powrót do serwisu
www.ankietydlaciebie.pl