ankiety

Opakowania antymikrobiologiczne- opinia konsumentów

Drodzy Państwo, jestem studentką IV roku towaroznawstwa na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Celem poniższej ankiety jest określenie świadomości konsumentów i poznanie ich opinii na temat opakowań antymikrobiologicznych. Ankieta ma charakter anonimowy a jej wyniki będą wykorzystane wyłącznie w pracy inżynierskiej. W związku z tym proszę o szczere odpowiedzi. Dziękuję za pomoc w realizacji badań.
  • Na co w przypadku opakowania zwraca Pan/Pani uwagę dokonując zakupu produktów żywnościowych?
    *
    • cechy wizualne (kolorystyka, kształt, forma itd.)
    • możliwość ponownego wykorzystania opakowania
    • możliwość recyklingu opakowania
    • materiał z jakiego wykonane jest opakowanie
    • oddziaływanie opakowania na produkt
    • nie zwracam uwagi na opakowanie
  • Czy kiedykolwiek słyszał(a) Pan/Pani o opakowaniach antymikrobiologicznych?
    *
    • tak
    • nie
  • Które z poniższych nowoczesnych rozwiązań w zakresie pakowania produktów spożywczych są Panu/Pani znane? (można wybrać więcej niż jedną odpowiedź)
    *
    • opakowania aktywne
    • opakowania inteligentne
    • opakowania biodegradowalne
    • żadne z powyższych
  • Gdzie spotkał(a) się Pan(i) z terminem "opakowania antymikrobiologiczne"? (można wybrać więcej niż jedną odpowiedź)
    *
    • radio/telewizja
    • prasa
    • Internet
    • szkoła/uczelnia
    • znajomi
  • Jakie są Pana/Pani zdaniem korzyści wynikające ze stosowania opakowań antymikrobiologicznych?
    *
    • przedłużenie trwałości produktów
    • poprawa cech organoleptycznych produktów
    • ochrona środowiska
    • zmniejszenie ilości stosowanych konserwantów
    • żadne z powyższych
  • W odróżnieniu od tradycyjnych opakowań, opakowania antymikrobiologiczne zmniejszają ryzyko rozwoju patogenów żywnościowych oraz zwiększają trwałość produktu i jego przydatność do spożycia. Czy wybrałby / wybrałaby Pan(i) produkt w takim opakowaniu?
    *
    • tak
    • nie
  • Czy zapłaciłby/zapłaciłaby Pan/Pani więcej za produkt, jeżeli byłby zapakowany w opakowanie antymikrobiologiczne?
    • tak
    • nie
    • tylko jeśli różnica w cenie byłaby niewielka
  • Czy Pana/Pani zdaniem producenci żywności dostatecznie informują konsumentów o stosowaniu opakowań aktywnych w swoich produktach?
    *
    • tak
    • nie
  • Wiek
    *
    • 15-25 lat
    • 26-35 lat
    • 36-45 lat
    • 46-55 lat
    • powyżej 55
  • Płeć
    *
    • Kobieta
    • Mężczyzna
  • Wykształcenie
    *
    • Podstawowe
    • Zasadnicze zawodowe
    • Średnie
    • Niepełne wyższe
    • Wyższe
  • Miejsce zamieszkania
    *
    • wieś
    • miasto od 50 tys. mieszkańców
    • miasto 50-250 tys. mieszkańców
    • miasto 250-500 tys. mieszkańców
    • miasto powyżej 500 tys. mieszkańców
Powrót do serwisu www.ankietydlaciebie.pl