ankieta online

Preferencje konsumentów odnośnie spożycia mięsa

  • Prosze podać płeć.
    • Kobieta
    • Mężczyzna
  • Proszę zaznaczyć Pana/i grupę wiekową.
    • Poniżej 20
    • 20 - 30
    • 31 - 40
    • 41 - 50
    • 51 - 60
    • Powyżej 60
  • Proszę zaznaczyć jakie jest Pana/i wykształcenie.
    • Podstawowe
    • Średnie
    • Wyższe
    • Zawodowe
  • Proszę podać Pana/i miesięczne wynagrodzenie netto.
    • 1 001 zł - 1 500 zł
    • 1 501 zł - 2 000 zł
    • 2 001 zł - 3000 zł
    • 3 001 zł - 5 000 zł
    • Powyżej 5000 zł
  • Proszę podać Pana/i miejsce zamieszkania.
    • Wieś
    • Miasto od 20 - 50 tys. mieszkańców
    • Miasto od 50 - 100 tys. mieszkańców
    • Miasto od 100 - 250 tys. mieszkańców
    • Miasto powyżej 250 tys mieszkańców
  • Czy spożywasz mięso i dlaczego?
  • Jak często spożywa Pan/i mięso?
    • Rzadziej niż raz w tygodniu
    • Raz w tygodniu
    • Parę razy w tygodniu
    • Codziennie
  • Proszę uszeregować w skali 1-4, jaki gatunek mięsa spożywa Pan/i najczęściej (4 - spożywane najrzadziej, 1 - spożywane najczęściej).
    1 2 3 4
    Drób
    Wieprzowina
    Wołowina
    Dziczyzna
  • Proszę uszeregować w sklai 1-4 , jaki gatunek mięsa uważa Pan/i za najsmaczniejsze (4 - najmniej smaczne, 1 - najsmaczniejsze).
    1 2 3 4
    Drób
    Wieprzowina
    Wołowina
    Dziczyzna
  • Gdzie najczęściej kupuje Pan/i mięso?
    • Sklep mięsny
    • Sklep osiedlowy
    • Supermarket
    • Hipermarket
  • Jak ocenia Pan/i dostępność poszczególnych gatunków mięsa w polskich sklepach?
    Powszechnie dostępne Średnio dostępne Słabo dostępne
    Drób
    Wieprzowina
    Wołowina
    Dziczyzna
  • Jaką ilość mięsa kupuje Pan/i podczas jednej wizyty w sklepie?
    • Do 0,5kg
    • 0,5-1kg
    • 1-2kg
    • Powyżej 2kg
  • W jakiej postaci najczęściej kupuje Pan/i mięso?
    • Luzem
    • Na tackach
    • W opakowaniu hermetycznie zamknietym
    • Mrożone
  • Jakie mięso kupuje Pan/i najczęściej?
    • Świeże
    • Przetworzone
  • Jakie znaczenie odgrywają dla Pana/i poszczególne aspekty przy zakupie mięsa?
    Żadne Niskie Przeciętne Duże
    Cena
    Kraj pochodzenia
    Walory smakowe
    Zawartośc tłuszczu
  • Gdzie Pana/Pani zdaniem można kupić mięso najlepszej jakości?
    • Sklepy mięsne
    • Osiedlowe sklepy
    • Supermarkety
    • Hipermarkety
  • Dlaczego spożywa Pan/Pani mięso? (można zaznaczyć więcej niż 1 odpowiedz)
    • Z przyzwyczajenia
    • Ze względu na smak
    • Ze względu na wiele możliwości jego przygotowania
    • Ze względu na dostępność
    • Zwiększone zapotrzebowanie na białko
  • Co sądzi Pan/Pani o znakach jakościowych umieszczanych na produktach mięsnych?
    • Wiem, że kupuję produkt o gwarantowanej wysokiej jakości
    • Nie sądzę, że produkty oznaczone mają wyższą jakość
    • Nie zwracam na to uwagi
  • Czy satysfakcjonują Panią/Pana, działania organów ds. zapewniania bezpieczeństwa produktów mięsnych?
    • Tak, zapewniają całkowite bezpieczeństwo produktów mięsnych
    • Tak, ale tylko w pewnym stopniu zapewniają bezpieczeństwo produktów mięsnych
    • Nie, nie zapewniają bezpieczeństwa produktów mięsnych
  • Czy zdarzyło się kiedyś Pani/Panu nabyć mięso niezadowalającej jakości?
    • Tak, wiele razy
    • Tak, ale niewiele razy
    • Nie, nigdy
  • Poniżej przedstawiono różne zagrożenia bezpieczeństwa produktów mięsnych. Proszę zaznaczyć jak ustosunkowuje się Pani/Pan do tych zagrożeń.
    Bardzo się obawiam Trochę się obawiam Nie obawiam się
    Zakażenia mikrobiologiczne
    Metale ciężkie (np. Ołów, Rtęć)
    Pozostałości weterynaryjnych produktów leczniczych
    Dodatki do żywności
  • Czy przywiazuje Pan/i uwage do sposobu chowu zwierzat
    • Tak
    • Nie
    • Nie znam się
  • Czy wie Pan/i ze podczas intensywnego chowu zwierzeta podaje sie antybiotyki i hormony wzrostu ktore moga miec negatywny wplyw na nasze zdrowie.
    • Tak
    • Nie
  • Majac do wyboru mieso hodowane ekologicznie a hodowane metoda intensywna ktore by Pan/i wybrał.
    • Ekologiczne
    • Chów intensywny
  • Czy był by Pan/i sklonny zapłacic wiecej za mieso hodowane w sposob ekologiczny.
    • Tak
    • Nie
  • Majac do wyboru mieso chodowane na soi GMO oraz tej naturalnej czy bylby Pan/i w stanie zaplacic wyższa cene za produkt wolny od GMO?
    • Tak
    • Nie
    • Chętnie jadam produkty GMO
  • Czy zwraca Pan/i uwage na składniki odżywcze zawarte w spożywanym mięsie takie jak białko, tłuszcz, składniki mineralne, witaminy.
    • Tak
    • Nie
  • Preferuje Pan/i mieso o strukturze
    • Luźnej
    • Zwięzłej
  • O zawartości tłuszczu
    • Mniejszej
    • Większej
  • O barwie
    • Jaśniejszej
    • Ciemniejszej
  • Najczęstrzy sposób obróbki cieplnej która Pan/i stosuje.
    • Gotowanie
    • Pieczenie
    • Smażenie
  • Czy wie Pan/i ze nadmiar jak i niedobór bialka w diecie moze pogarszac stan naszego zdrowia?
    • Tak
    • Nie
  • Czy slyszal Pan/i o mięsie hodowanym w laboratorium bez udziału hodowli zwierząt?
    • Tak
    • Nie
  • Mając do wyboru mięso hodowane w sposób konwencjonalny oraz wychodowane w laboratoium (pozyskiwane bez uboju zwierząt) ktore by Pan/i wybral?
    • Mięso wyhodowane w sposób konwencjonalny
    • Mięso wyhodowane w laboratorium
  • Czy zamienilby Pan/i mięso na zródło białka z insektów w postaci gotowego produktu gdyby bylo tańsze zdrowsze oraz wyhodowane w sposób bardziej ekologiczny dla środowiska?
    • Tak
    • Nie
    • Miałbym/Miałabym obawy
Powrót do serwisu www.ankietydlaciebie.pl